Buurtsportcoach Castricum

Inleiding

Wij zijn Winnie Assendelft en Bart Neeft, de buurtsportcoaches van Castricum. Wij motiveren inwoners van Castricum om te bewegen en zetten samenwerkingsverbanden op tussen sportaanbieders en organisaties.

Wat doen de buurtsportcoaches?  
Wij stimuleren inwoners van Castricum om (meer) te gaan bewegen. Dat doen wij door informatie over sport- en beweegmogelijkheden passend bij een wens, behoefte of situatie te geven. Daarnaast promoten wij sport- en beweegactiviteiten in Castricum. Als buurtsportcoaches hebben wij een groot netwerk van sportaanbieders, zorg- en welzijnsorganisaties en scholen in Castricum. Dit netwerk zetten wij graag in om voor iedereen een passende en leuke beweegactiviteit te vinden en nieuw aanbod op te zetten als daar behoefte aan is. Het contact met sportverenigingen is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Hierdoor kunnen wij de verenigingen ondersteunen waar nodig en het aanbod van beweegactiviteiten bij verenigingen matchen met de behoefte van inwoners. 

Beweegadvies 
Iedere inwoner van Castricum kan bij de buurtsportcoaches beweegadvies vragen. Tijdens een gesprek gaat de buurtsportcoach op zoek naar een passende vorm van sport of bewegen. Deze gesprekken en bijbehorende adviezen zijn gratis. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak! 

Projecten
De buurtsportcoaches houden zich onder andere bezig met de volgende projecten:  

  • Het project ‘Fit & Vitaal’ wordt meerdere keren per jaar georganiseerd. Inwoners van 60 jaar en ouder kunnen deelnemen aan een fitheidstest en verschillende beweegactiviteiten. Een aantal weken lang maakt een groep deelnemers kennis met het aanbod voor senioren bij verschillende sportaanbieders in Castricum, Limmen of Akersloot.
  • Bij voetbalvereniging Vitesse ’22 hebben de buurtsportcoaches walking football opgezet. Dit is voor mensen die graag willen voetballen maar niet willen rennen en geen fysiek contact willen hebben.
  • In samenwerking met meerdere verenigingen hebben de buurtsportcoaches een multisportochtend georganiseerd voor kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Castricum. Doel van deze ochtend is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en uiteindelijk aanmeldingen bij deze sportverenigingen.  
  • Ondersteunen bij het zoeken naar een passende sport- of beweegactiviteit voor kinderen en volwassenen die, onder begeleiding van een leefstijlcoach of fysiotherapeut, een actievere leefstijl nastreven.
  • Het adviseren van sportverenigingen in Castricum. De adviezen zijn vaak gericht op het werven van nieuwe leden of vrijwilligers en het genereren van inkomsten. Verenigingen kunnen dit advies kosteloos aanvragen en zich (wanneer gewenst) inschrijven voor cursussen en/of persoonlijk advies.


Neem voor meer informatie of nieuwe ideeën contact op met één van de buurtsportcoaches via bneeft@teamsportservice.nl of wassendelft@teamsportservice.nl. Of bel naar 088-2037340 / 06 112 712 05. Word vrienden met ons op Facebook! Via ons Facebook account promoten wij sport- en beweegactiviteiten in Castricum.